Afvallen door beweging – Goed voor je cholesterol

Afvallen door beweging goed voor je cholesterol. Veel mensen kampen met overgewicht of willen gewoon wat kilo’s kwijt raken. Zeker in de zomer wanneer de kleren wat uit gaan wilt u er goed uit zien. Veel mensen denken dat ze hun voedingspatroon aan moeten passen om af te vallen, maar in veel gevallen kunt u ook afvallen door beweging. Afvallen door beweging heeft niet alleen het gewenste resultaat dat u af zult vallen, maar u zult ook merken dat u hier een stuk fitter van zult worden. U zult zich beter dan ooit voelen als u bijvoorbeeld twee keer per week gaat bewegen! Wat zijn manieren om in beweging te blijven?

(Hard)Lopen
Veel mensen gaan tegenwoordig lopen of hardlopen. Het is toch wel de rage van het moment. Er zijn veel applicaties die op telefoons kunnen worden geïnstalleerd. Hiermee kan bij gehouden worden hoeveel kilometer er (hard)gelopen is in een bepaalde tijd. Via deze applicaties kunnen de gemeten tijd en kilometers makkelijk en snel op de sociale media gedeeld worden. Zo kunt u uw prestaties vergelijken met uw vrienden en kennissen!

Touwtje springen
Het is misschien niet iets waar u meteen aan denkt als u gaat afvallen, maar touwtje springen zorgt ervoor dat u in korte tijd veel calorieën kunt verbranden. U kunt al snel 100 calorieën in 10 minuten verbranden. Dit is natuurlijk enorm veel, zeker als u het vergelijkt met andere manieren van bewegen. Na verloop van tijd zult u ook steeds vaardiger worden in het touwtje springen en kunt u wat variatie aan gaan brengen in de oefeningen.

Zwemmen
Zwemmen is voor veel mensen de beste manier van afvallen door beweging! Als u gaat zwemmen zult u veel calorieën verbranden. Als u baantjes gaat trekken kunt u zo’n 600 calorieën per uur verbranden. Aan de intensiteit van het zwemmen kan dit natuurlijk meer of minder zijn. Voor iedereen is zwemmen wel weggelegd, ook als u last van blessures heeft bent u vaak toch in staat om baantjes te kunnen zwemmen. Met zwemmen worden alle spieren gebruikt, dus naast het feit dat u af zult vallen krijgt u ook nog een mooie vorm! Het enige nadeel van zwemmen is dat er in het eerste half uur koolhydraten verbrand. Na dit half uur zult u pas vet gaan verbranden. Het is dus belangrijk dat u langer dan een half uur kunt zwemmen, zodat u vet kunt gaan verbranden.

Pak de fiets in plaats van de auto
Veel mensen pakken de auto om naar hun werk te gaan. Vaak kunnen zij dit ook gewoon fietsen. Het is dan verstandig om ook daadwerkelijk de fiets te pakken. Stel dat u heen en terug 45 minuten moet fietsen elke dag, dan sport u al 3,75 uur in de week. Het is belangrijk om elke dag een half uur te bewegen. Met deze drie kwartier per dag heeft u dit natuurlijk al gelijk te pakken! Als u hier naast ook nog een andere sport beoefent zult u snel merken dat u fitter wordt en af zult vallen.

Andere tips om meer te bewegen
Er zijn veel manieren waardoor u meer beweging krijgt. Dit kunnen al hele simpele dingetjes zijn. Ga eens wandelen tijdens uw lunchpauze. Hiermee haalt u gelijk een frisse neus en zult u weer opgewekt op uw werk aankomen. In veel gebouwen zijn liften aanwezig. Toch zullen er ook altijd trappen aanwezig zijn. Neem dus de trap in plaats van de lift. Er zijn altijd mensen die veel contacten onderhouden. Dit kan voor hun werk zijn, maar natuurlijk ook privé. Als u veel belt kunt u tijdens het bellen een rondje gaan lopen. Zo maakt u al veel extra meters!

Veel mensen ervaren afvallen door beweging als één van de fijnste manieren om af te vallen. Met deze tips kunt u al veel meer gaan bewegen dan u voorheen heeft gedaan. Als u meer beweegt zult u meer afvallen en daarnaast ook fitter gaan voelen. Na een aantal weken zult u goede resultaten boeken en zich beter als ooit te voren voelen!

Opgelet deze tekst is informatief – Diëten enz… op eigen initiatief en zonder begeleiding kan gevaarlijk zijn, dus raadpleeg steeds een arts of diëtiste voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *